For Infinity expositie in de Der Aa Kerk

Der AA kerk Groningen-13Van 9 april tot en met 26 juni is in de Der Aa-kerk in het kader van het lustrum van de Rijksuniversiteit Groningen de expositie For Infinity te bezichtigen.

For Infinity bestaat uit drie prachtige tentoonstellingen: in de Der Aa-Kerk, het Groninger Museum en het Universiteitsmuseum. De tentoonstellingen staan op zichzelf, maar samen vertellen ze het grootse verhaal over de wetenschap in Groningen. Voor iedereen is wat te beleven: voor Stadjers en wereldburgers, voor studenten en PhD’s, voor ouderen en – niet te vergeten – kinderen! 

De expositie in de Der Aa-kerk toont de historisch wetenschappelijke collectie van het Universiteitsmuseum en de wetenschapstechniek van Science Linx (het science centre van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). De tentoonstelling geeft kijk op de rijke geschiedenis van de universiteit, aan de hand van bijvoorbeeld instrumenten en preparaten. Tegelijkertijd biedt ze een blik op de verre toekomst, met interactieve opstellingen, games, discussies en spektakel. Van 1614 tot in de eeuwigheid.

Als wetenschap een etiket heeft, staat daar dan een houdbaarheidsdatum op?
-Wat is leven of wat is ziekte? Ieder antwoord begon vier eeuwen terug met de Bijbel in de hand, maar anno 2014 maken synthetisch biologen zelf nieuw leven in het lab.
-Waar zijn hemel en aarde? Raken olie en gas op voor al die mensen op aarde?
-Wat is orde, wat is recht? Hoe verandert dat door de eeuwen heen?
-Wie maken de universiteit? Welke mensen staan in de etalage van de wetenschap?

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan, Wetenschap met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *