Infoversum voor 4,5 ton overgenomen

Infoversum-7612Het Groningse 3D dometheater Infoversum is aangekocht door cateringbedrijf Bos & Bos Catering. Het bedrijf wil het opvallende ronde gebouw omvormen tot een congrescentrum met restaurant. Dat meldt nu.nl

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft Bos & Bos het Infoversum voor een bedrag van 450.000 euro overgenomen van de gemeente. Volgens Wethouder Roeland van der Schaaf is het gebouw echter verkocht door de curator.


Negen miljoen
De bouw van het Infoversum, dat op 17 november 2014 zijn deuren opende, kostte ruim negen miljoen euro. Hiervoor werd onder meer 2,5 miljoen euro geleend van de gemeente Groningen. De bezoekersaantallen bleven fors achter bij de verwachtingen en in november 2015 werd het theater failliet verklaard.

Cateringbedrijf
Het vinden van een koper voor het futuristische gebouw bleek niet gemakkelijk, mede omdat het Infoversum op erfpachtgrond staat en volgens de afspraken over negen jaar weer moet zijn afgebroken. Uiteindelijk bleek Bos & Bos Catering het hoogste bod te hebben neergelegd bij de curator van het Infoversum. Het cateringbedrijf hoopt het restaurant en congrescentrum dat het in het gebouw wil vestigen in oktober van dit jaar te kunnen openen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *