Inloopbijeenkomst spoorzone in de Puddingfabriek

spoorzone-3003Vanavond een inloopbijeenkomst over de plannen voor het verplaatsen van het busstation aan de voorkant van het Hoofdstation naar de achterzijde van dit station. De inloopavond vond plaats in de Puddingfabriek. Zoals gemeld stelt het college van B&W voor om het huidige busstation, dat nu nog aan de noordkant van het Hoofdstation staat, in zijn geheel te verplaatsen naar de zuidzijde.

De gemeenteraad ontving op 2 november van het college van B&W een voorstel voor de verplaatsing van het huidige busstation. Op de huidige plek aan de noordzijde is te weinig ruimte om de groei van het aantal busreizigers in de toekomst op te vangen. Bovendien levert verplaatsing een groot aantal voordelen. Naar verwachting kan het busstation vanaf 2021 in gebruik worden genomen.

Met de verplaatsing kan aan de zuidzijde van het Hoofdstation een efficiënt en toegankelijk busstation worden gerealiseerd. De ruimte aan de noordzijde is te beperkt om verdere groei van het aantal reizigers mogelijk te maken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.