Inloopspreekuren bij GGD voor reisvaccinaties

GGD Groningen houdt vanaf dinsdag 28 mei tot en met dinsdag 9 juli elke dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor reizigers. Je kan dan zonder afspraak vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen zodat je met de juiste bescherming op vakantie gaat. Het spreekuur vindt plaats op dinsdagen van 13.30 uur tot 15.00 uur aan het Hanzeplein 120 in Groningen. 

Mensen die binnenkort naar het buitenland gaan (voor maximaal drie maanden) en mogelijk vaccinaties en reisadvies nodig hebben, zijn welkom om langs te komen op dit inloopspreekuur.
Ook personen die last minute een verre reis gaan maken kunnen er terecht. Het unieke van dit inloopspreekuur is dat het zonder afspraak bezocht kan worden. 

Beschermd op reis
GGD Groningen organiseert het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen. In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.
Daarnaast leeft het idee dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter één dag voor vertrek nog gegeven worden.

Reisadvies
Tijdens de inloopspreekuren kunnen reizigers bij GGD Groningen terecht voor deskundig advies, aanbevolen en verplichte inentingen. Het advies is afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger. 

Of op afspraak
Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen én personen met gezondheidsklachten om wèl een afspraak te maken. Ook wanneer je een lange reis gaat maken (d.w.z. langer dan drie maanden) en als je meer dan twee landen gaat bezoeken adviseren wij om op afspraak langs te komen. Het maken van een afspraak kan online via ggd.groningen.nl/gezond-op-reis of telefonisch via 050-3674377. 

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *