Inspiratie voor 650 werkzoekende vijftigplussers in de Martiniplaza

Inspiratieplusdag-150-plussers maken in het Noorden 48% van het WW-bestand uit. Dit zijn 21.544 uitkeringen. Eén op de twee WW’ers is een 50plusser. En van diegene die al langer dan 2 jaar een WW-uitkering ontvangt, behoort zelfs 96% tot deze leeftijdscategorie. Toch is er ook positief nieuws, dit jaar vonden meer 50-plussers een baan dan het jaar daarvoor (landelijk gezien +14%). Om deze werkzoekenden een extra steuntje in de rug te geven, organiseerde UWV vandaag een Inspiratieplusdag. De 650 werkzoekende 50plussers uit Groningen, Friesland en Drenthe konden allerlei workshops volgen én netwerken met de circa 100 werkgevers die deze dag ook aanwezig waren. De werkzoekenden konden kiezen uit verschillende sessies met als thema: Netwerken, Social Media en Profileren. De werkgevers volgden een eigen programma, o.a. over het herkennen van drijfveren bij medewerkers.

Inspiratieplusdag-2Over de Inspiratieplusdag
Om de kansen voor werkzoekende 50-plussers op de arbeidsmarkt te vergroten organiseert UWV speciale netwerktrainingen én Inspiratieplusdagen, waaronder dus vandaag in Groningen. Het betreft hier nadrukkelijk geen banenmarkt. Met workshops en trainingen wil UWV de werkzoekenden inspireren in hun zoektocht naar werk. Wel brengen wij ze die dag in contact met circa 100 werkgevers die open staan voor deze groep werkzoekenden.

Werkgevers die de uitdaging aan willen gaan met een werkzoekende 50-plussers kunnen hun vacature melden via de website www.openvoor50plus.nl van UWV en MKB Nederland. UWV draagt dan een geschikte kandidaat aan voor een vrijblijvend gesprek.

Foto’s: Paul Meijer

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *