Instapmarkering bij vertrekhalte lijn 15 Hoofdstation

Vertrekhalte lijn 15-2688Om het voor busreizigers duidelijk te maken waar de deuren van de dubbelgelede bussen uitkomen, krijgt de halte van lijn 15 op het Hoofdstation een zogeheten instapmarkering. Een principe dat is bedacht en uitgetest door studenten van de Hanzehogeschool. In combinatie met een ‘stopstreep’ voor de chauffeur, stopt de bus precies op de juiste plek en kunnen reizigers op de drukste halte van de lijn sneller instappen. 

Wethouder Paul de Rook legde de laatste hand aan de instapmarkering.

Studenten van de Hanzehogeschool bedachten in 2014 een oplossing voor de soms chaotische taferelen bij de bushalte. Met een tijdelijk aangebrachte markering werd deze oplossing getest. De halte van lijn 15 op het hoofdstation krijgt nu een definitieve markering. Deze halte is exclusief voor dubbelgelede bussen en hier stappen, met name
’s ochtends, veel studenten tegelijk in.

Het is voorlopig niet de bedoeling dat de instapmarkering ook bij andere haltes komt. Op lijn 15 na, moeten reizigers in principe altijd bij de voorste deur instappen. Bovendien komen bij andere haltes ook bussen met een andere afmeting waardoor een instapmarkering juist verwarrend zou kunnen werken.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.