Intocht Sinterklaas in Groningen niet aangepast

 De NTR, de omroep die verantwoordelijk is voor het de Sinterklaasjournaal en de nationale intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november in Groningen, is niet van plan het programma aan te passen. 

Dat zegt een woordvoerder van de omroep naar aanleiding van de felle discussie over de vermeende racistische uitstraling van Zwarte Piet. De omroep ziet het feest van Sinterklaas als een belangrijke traditie in ons land en ‘daar hoort Zwarte Piet nog steeds bij’.

Net zoals de afgelopen jaren is er ook dit jaar weer een debat opgelaaid over Sinterklaas en Zwarte Piet. Critici zeggen dat de traditie van Zwarte Piet racistisch is. Gisteren stelde VN-onderzoeker Verene Shepherd dat het hele feest moet worden afgeschaft. De VN stelt zelfs een onderzoek in.

De gemeente Groningen overweegt het hoofd van de VN-werkgroep die onderzoek doet naar Zwarte Piet, Verene Shepherd, per brief uit te nodigen voor de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 16 november.

PC Stadhuis-0645Volgens wethouder Joost van Keulen van Groningen ”is er maar een ding slechter dan dit VN-onderzoek en dat is een slecht onderbouwd onderzoek”. Groningen nodigt Shepherd uit om veldwerk te verrichten tijdens de intocht, zodat ”ze kan zien dat het een kinderfeest is dat niets met racisme te maken heeft”.

Of de uitnodiging daadwerkelijk verstuurd wordt, is nog onderwerp van gesprek in het college van burgemeester en wethouders: ”We spelen met de gedachte”.

Foto archief: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *