Intocht Sinterklaas Groningen een geweldig kinderfeest

Supergezellige sfeer met 45.000 bezoekers
‘Alles komt goed. Geen paniek.’ Sinterklaas intocht-2653

De landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen was een groot kinderfeest. Ruim 45.000 bezoekers hebben genoten van de feestelijke intocht. Groningers zijn bijzonder trots op hoe hun stad zich presenteerde aan de Sint. Ook de goedheiligman was zeer onder de indruk van de hartelijke ontvangst. ‘Ik vond het geweldig’, wat een warm welkom!’ De intocht is vlekkeloos verlopen met slechts een aanhouding. 

De aankomst van Sinterklaas langs de Hoge en Lage der A leverde prachtige beelden op. Het enthousiaste publiek stond rijen dik langs de hele route. Op vijf podia lieten diverse artiesten zien welk jong talent Groningen in huis heeft. Twee jongens van 12 rapten hun ‘Sinterklaasrap’, jeugdcircus Santelli gaf een voorstelling en er waren diverse optreden van Groningse artiesten en orkesten.

Sinterklaas is zeer tevreden: ‘Dit was een geweldige intocht, wat een warm onthaal! Ik ben heel blij met alle kinderen die er waren. Ook de ouders, natuurlijk. Fantastisch. Ik dank de organisatie hartelijk voor een vlekkeloze intocht. Ik ga hier nog lang van nagenieten.’ Burgemeester Vreeman bevestigt het trotse gevoel van veel Groningers: ‘De intocht was een geweldig feest. Het was een prachtige dag voor Groningen.’

Na de intocht ging het feest in de stad gewoon door. Kinderen konden het Huis van Sinterklaas bekijken in de Der Aa-kerk en meeschrijven aan een reuzengroot gedicht in het Grand Theatre.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De organisatie geeft het publiek een pluim. Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om met het openbaar vervoer en de fiets te komen. Er was een soepele doorstroming van het verkeer rond Groningen. Er zijn geen ongeregeldheden geweest. De Vismarkt werkte goed als overloopgebied op het moment dat het erg druk was op de Grote Markt. Ruim 3.000 mensen volgden de intocht op de Vismarkt via het grote videoscherm.

Op twitter kwam Piet Paniek als populairste uit de bus. Hij twitterde dan ook: ‘Alles komt goed. Alles komt goed. Altijd. Geen paniek.’ De Sint: Groningen is eigenlijk heel dichtbij, hè? Hoofdpiet: Alles is dichtbij als je er zin in hebt, Sinterklaas.’ Sint: Zie je wel, alles komt vanzelf weer goed.’

Foto’s: Siebrand Wiegman. , FocusGroningen en Edwin Louwerse

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Foto, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *