Intocht Sinterklaas verstoord door anti zwarte piet demonstratie

Laatst bijgewerkt op

Helaas werden de kinderen vandaag tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen geconfronteerd met een demonstratie van luidruchtige anti-Pietactivisten en een grote politiemacht aan de Emmasingel. Nooit eerder maakten we deze toestanden mee en dit willen we onze kinderen toch niet aandoen was een veel gehoord geluid aan de singel. Menig aanwezige zou wensen dat demonstreren tijdens dit kinderfeest zou worden verboden. Alle lof voor de politie die zorgde dat het feest ongestoord kon verlopen.

Verklaring burgemeester Den Oudsten:
‘Bij de aankomst van Sinterklaas in Groningen waren voor en tegenstanders van Zwarte Piet aanwezig op het Emmaplein. Het ging om zo’n veertig demonstranten in het vak van Kick Out Zwarte Piet en ongeveer tachtig personen die de demonstratie wilden verhinderen. Het politieoptreden was erop gericht om confrontaties tussen beide partijen te voorkomen. En dat is gelukt.

De demonstranten van Kick Out Zwarte Piet hebben gebruik kunnen maken van hun grondrecht om te demonstreren en hun mening kenbaar te maken. Door de goede inzet van de politie waren we in staat om, ondanks de gespannen sfeer tussen beide kampen, het kinderfeest ongestoord door te laten gaan. Buiten het Emmaplein is de sfeer feestelijk en ontspannen. En dat was ook ons doel.

Uiteindelijk is er op het Emmaplein één aanhouding verricht voor het gooien van vuurwerk.’

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *