Inwonersraadpleging voor profielschets nieuwe burgemeester

Laatst bijgewerkt op

Inwoners kunnen tot en met 10 maart reageren op concept-profielschets

Wie wordt de opvolger van Peter den Oudsten als burgemeester van de gemeente Groningen? De inwoners van Groningen worden uitgenodigd mee te denken over de nieuwe burgemeester. Tot en met zondag 10 maart kunnen zij reageren op de concept-profielschets voor de nieuwe burgemeester.

Peter den Oudsten is na de herindeling van de oude gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Groningen. Hij heeft aangegeven in 2019 te stoppen. Wie wordt zijn opvolger?

Vertrouwenscommissie
Binnenkort wordt de vacature voor de nieuwe burgemeester opengesteld. Dan kunnen belangstellenden solliciteren. De zogeheten vertrouwenscommissie van de gemeenteraad voert de sollicitatiegesprekken. Deze gesprekken vinden plaats op basis van een profielschets. Daarin staat wat voor soort burgemeester Groningen zoekt. Wat is de gewenste bestuursstijl? Welke eigenschappen en vaardigheden moet de nieuwe burgemeester hebben?

In de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad zitten raadsleden van alle fractievoorzitters van de politieke partijen. Deze commissie heeft een concept-profielschets gemaakt. De inwoners van Groningen kunnen hier op reageren. Kunnen zij zich vinden in de concept-profielschets? Is het een goede omschrijving van de burgemeester die zij wensen? Mist er wat?

Foto’s: Siebrand wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *