Is er nog toekomst voor de Oosterstraat

lege winkelpanden-1684Zo wandelend op een zondagmiddag door het mooie centrum van Groningen, gaan de gedachten even terug naar eerdere berichtgevingen over de Oosterstraat. Is er nog toekomst?

De  recessie, de slechte bereikbaarheid van  Groningen, internetwinkelen en mogelijk de dure parkeergelden zijn onder meer de verkeerde ingrediënten als het gaat om de exploitatie van een winkel in het centrum van onze stad. Zeker met de hoge huurpenningen die betaald moeten worden.

Als je dan bedenkt dat de  winkelstraten in het oostelijk deel van de binnenstad van Groningen grondig op de schop moeten omdat  anders  het gebied geen toekomst meer heeft, dan lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat het winkelend publiek het laat afweten en dat het stadsbestuur, ondanks nieuwe subsidieregelingen die in het leven zijn geroepen, het water naar de zee dragen is bij het zien van de vele lege winkel en horecapanden.

Je begint je nu echt af te vragen  welk management je hierop los moet laten om de Oosterstraat in onze mooie binnenstad van  Groningen weer toekomst te geven.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *