Wat is er te doen op Koningsdag

Er zijn allerlei activiteiten in de stad. ’s nacht livemuziek op verschillende plekken in de binnenstad. Op de singels is er weer de traditionele vrijmarkt.

Nieuw is Kindervrijmarkt op Westerhaven
Voor het eerst wordt er op Koningsdag in het centrum van Groningen een vrijmarkt speciaal voor de kinderen georganiseerd! Van speelgoed en knuffels tot spelletjes en puzzels: verzamel al je oude spullen en zet je beste verkoopskills in op Koningsdag. 

Kinderen tot 12 jaar zijn van harte welkom om op 27 april hun spulletjes te verkopen. Neem je ouders gezellig mee, vanaf 9.00 uur kun je opbouwen en de verkoop mag vanaf 10.00 uur van start gaan. De kindervrijmarkt vindt plaats op de Westerhaven in Groningen (ingang via Steenhouwerskade).

Huisregels Koningsdag en -nacht
In de binnenstad zijn er tijdens Koningsnacht en Koningsdag een paar huisregels. De gemeente heeft deze vastgesteld zodat het een vrolijk, feestelijk én veilig feest kan worden. Hier lees je de huisregels voor fietsparkeren en alcohol.

Sport & spel op de Grote Markt
De Grote Markt staat op Koningsdag in het teken van sport & spel! Van pony rijden en springkussens voor de kleintjes tot dans- en turndemonstraties: er is van alles te doen voor jong en oud. Wil je lekker je energie even kwijt? Kom dan een workshop volgen van Urban House. Iedereen die daarna honger of dorst heeft gekregen kan op de Grote Markt terecht voor een gezonde smoothie, een heerlijk visje of een lekkere bak koffie. Natuurlijk is er ook een DJ aanwezig om er samen een gezellige dag van te maken! Het programma op de Grote Markt begint om 11.00 uur.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *