Is Schoonenberg DOOF?

ScanVandaag een envelop met daarin een brief van Schoonenberg ontvangen met daarop “Landelijke oproep voor de controle van uw gehoor”.
Over deze manier van reclame maken heeft de reclame code commissie op 17 april 2014 de volgende uitspraak gedaan;

Op grond van het hierboven overwogene acht de Commissie de reclame-uiting in strijd met artikel 11.1 NRC en beveelt zij adverteerder aan om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.

Schoonenberg lapt deze uitspraak dus aan zijn laars en blijft vrolijk door gaan met het op deze wijze van reclame voeren.

Je moet je dus afvragen of je met zo’n onbetrouwbaar bedrijf in zee moet gaan. Want wat doen zij met de uitspraken van een commissies die uitspraak doen bij klachten die je hebt over hun producten en/of service.
Die leggen ze waarschijnlijk gemakshalve ook naast zich neer.

Mocht je ooit een gehoortest willen doen dat dan niet bij Schoonenberg.

Foto/scan: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Achtergrond met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Is Schoonenberg DOOF?

 1. Schoonenberg schreef:

  Beste Siebrand,
  Na de uitspraak van de Reclame Code Commissie op 17 april 2014 waaraan je in je blog refereert, hebben we de envelop aangepast en staat Schoonenberg als afzender op de envelop vermeld. Deze aanpassing voldoet aan de richtlijnen van de Reclame Code Commissie. Dat kun je nalezen in de uitspraak van 28 juli 2014: https://www.reclamecode.nl/webuitspraak.asp?ID=139888&acCode
  We vinden het jammer dat je ondanks de aanpassing die aan de richtlijnen voldoet, Schoonenberg toch hebt weggezet als een onbetrouwbaar bedrijf.

 2. Jan schreef:

  Schoonenberg heeft keurig op dit onvolledige bericht gereageerd. Jammer dat Siebrand dat hier niet even vermeldt!
  Reactie Schoonenberg: Na de uitspraak van de Reclame Code Commissie op 17 april 2014 waaraan je in je blog refereert, hebben we de envelop aangepast en staat Schoonenberg als afzender op de envelop vermeld. Deze aanpassing voldoet aan de richtlijnen van de Reclame Code Commissie. Dit is na te lezen in de uitspraak van 28 juli 2014: https://www.reclamecode.nl/webuitspraak.asp?ID=139888&acCode

 3. Muse schreef:

  Ja en?
  Moet die vriendjes van de commercie bepalen waarvoor mijn brievenbus dient? Waarom geen spam in je e-mail, maar wel in stapels op je deurmat?

  Tip: stuur die rotreclame terug naar de afzender. Zonder postzegel uiteraard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.