Is wonen in een monument er straks niet meer bij?

Het monumentale Pepergasthuis mag niet in handen vallen van de eerste de beste pandjesbaas, vindt Maarten van der Laan. Het PvdA-raadslid reageert hiermee op de voorgenomen verkoop door Wooncorporatie Lefier. ‘Wij vragen het stadsbestuur wat ervoor nodig is om het sociale gasthuis voor de smalle beurs te behouden.’ 

Het Pepergasthuis in de Groninger Peperstraat verliest na 614 jaar mogelijk zijn sociale functie. Wooncorporatie Lefier zegt de onderhoudskosten en investeringen voor verduurzaming niet meer te kunnen dragen. Het complex inmiddels te koop.

Huren betaalbaar houden!
De kans is groot dat een commerciële partij het hofje koopt, zo zei een Lefier-woordvoerder onlangs in de media. De huren zouden vervolgens alleen voor nieuwkomers omhoog gaan. Bestaande huurders vrezen echter ook hiermee geconfronteerd te worden.

De gemeente stelt als voorwaarden dat het openbare karakter van het hofje bewaard moet blijven, dat de nieuwe eigenaar het deugdelijk moet beheren én dat de helft van de huizen sociale huurwoning moet blijven. De andere helft niet.

Bron: PvdA Groningen
Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *