Jan Cats Prijs voor Volksvermaken Groningen

groningen-centrum-groningen ontzet-ossenmarkt paardenkeuring-7De Jans Cats Prijs 2013 wordt vandaag op vrijdag 29 november a.s. uitgereikt aan de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken Groningen. De Jans Cats Prijs is een binnenstadprijs die elke 2 jaren wordt uitgereikt aan een persoon, instelling of een bedrijf die zich bijzonder verdienstelijk maakt of heeft gemaakt voor de binnenstad.

De Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken organiseert elk jaar de festiviteiten van 28 augustus Groningens Ontzet, maar ook de intocht van Sinterklaas en de viering van Sint Martinus. Met de organisatie van deze genoemde festiviteiten zorgt de Koninklijke Vereniging voor Volksvermaken voor een enorme toeloop naar de binnenstad.
De Jans Cats Prijs zal worden uitgereikt door de voorzitter van de Groningen City Club, de heer Bert Jan Hakvoort.

De Jans Cats Prijs wordt iedere 2 jaren uitgereikt aan iemand met een bijzondere verdienste voor de binnenstad van Groningen. De afgelopen prijswinnaars waren :
2007: Stichting Martinikerk
2009: Noorderslag- Eurosonic
2011: Grietje Pasma/ 4 Mijl van Groningen
De Jans Cats Prijs wordt dit jaar voor de 4e keer uitgereikt. De prijs bestaat uit een bronzen plastiek van de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.

Foto: FocusGroningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *