Jan Seton opent Lokaal en Lekker

Lokaal en lekker-2423Vandaag waren we te gast in het oude postkantoor aan de Munnikeholm in Groningen. Vandaag op de verjaardag van Prins Willem Alexander, dé plek voor kookgekken en lekkerbekken. De Groninger wethouder was uitgenodigd om de opening te verzorgen van de Lokaal & Lekker markt. En bij eten hoor je te drinken. En zo toasten de Groninger wethouder samen met Dorrien Paymans, initiatiefnemer Lokaal & Lekker op een goede markt en het vervolg hierop.

Op deze markt de lekkerste producten van en om de stad bij elkaar: homemade jams, versgebakken brood, topkazen en kraakverse groenten rechtstreeks van het land. Maar ook zaden, zelfgemaakt servies en boeken voor de beginnend moestuinier.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Een veelzijdige en ludieke markt waar je inspiratie opdoet, boodschappen doet, aanschuift aan de lange picknicktafels en ter plekke genieten van al het lekkers en relaxte muziek. Je kan er actief aan de slag met DIY activiteiten zoals sushi van Waddenvis, oesters openen en moestuinlabels maken. Of je proeft er innovatieve en duurzame hapjes zoals insecten en wilde ganzenpaté. Voor kinderen is er van alles beleven zoals proefwedstrijdjes, pannenkoeken versieren, zaadjes planten, kookschorten knutselen of een smoothie mixen op fietskracht. Kortom, een prachtig initiatief waar Stadjes kennis konden maken met al het lekkers en wel van héél dichtbij.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *