Jan Seton zet Borgmanschool in de bloemetjes

groningen-centrum-jabobijnestraat-borgmanschool-50e zwerfafvalteam-6Al 50 vrijwillige zwerfvuilteams in Groningen

Wethouder Seton feliciteerde vanmorgen 11september is een authentiek gebouw in de binnenstad van Groningen de Borgmanschool met hun bijdrage aan een schone stad.

De Borgmanschool doet mee met het project Minder afval dankzij mij. De hele maand september staan er milieu-educatie activiteiten op het programma. Bovendien heeft de school een structureel zwerfvuilteam, het 50ste team van Groningen, van start doen laten gaan. Reden voor de Groninger wethouder Jan Seton om de kinderen te feliciteren met hun bijdrage aan een schone stad. De wethouder was onder de indruk dat de kinderen al zoveel weten en doen om de bergen afval tegen te gaan. Op de vele door de wethouder gestelde vragen kwam al snel een juist antwoord van één van de leerlingen. Groningen schoon werpt echt zijn vruchten af en dat is een fantastische constatering en goed voor ons milieu.

Theatervoorstelling en gastlessen
De achthonderd kinderen van de Borgmanschool doen in september mee aan allerlei leerzame milieu-educatie activiteiten die de gemeente hen gratis aanbiedt. Zo komen De Dames Slier educatieve theatervoorstellingen verzorgen op de school en krijgen de leerlingen gastlessen van de MilieuStewards. De bovenbouw groepen gaan op excursie naar het Afvalbrengstation in Vinkhuizen, waar ze een rondleiding krijgen. Alle kinderen krijgen daarnaast een broodtrommel en drinkbeker cadeau.

Minder afval dankzij de Borgmanschool
Met Minder afval dankzij mij geeft de gemeente basisscholen in de stad gratis de mogelijkheid om hun leerlingen drinkbekers en broodtrommels aan te bieden. Veel kinderen nemen hun eten en drinken in kleine verpakkingen mee naar school. In pakjes en zakjes die ze na gebruik weggooien. Het gebruik van bekers en broodtrommels zorgt voor minder wegwerpverpakkingen. Deelnemende scholen laten met een spandoek en een grote schoolfoto op gemeentelijke vuilniswagens aan de hele stad zien dat ze zich betrokken voelen bij een schone leefomgeving.

Alles over Groningen schoon: klik hier of kijk op de facebookpagina
Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *