Javano eerste Groningse kinderburgemeester

Ruim 5000 Stadjers brachten hun stem uit 
De eerste kinderburgemeester van Groningen is de elfjarige Javano. Met de slogan: ‘Javano weet wat goed is voor elk kind’, wist hij de meeste stemmen binnen te halen. Wethouder Jeugd Mattias Gijsbertsen overhandigde zaterdagmiddag in het News Café de oorkonde aan de dolblije Javano.

Javano wil als kinderburgemeester bereiken dat kinderen in Groningen meer gaan bewegen en minder gaan pesten. Daarbij wil hij er graag aan bijdragen dat kinderen met veel plezier naar school gaan en het leuk gaan vinden om te leren.

De kinderburgemeester is een initiatief van de stad Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad. Gijsbertsen: “Het is enorm inspirerend om te zien hoe de zeven kandidaten campagne hebben gevoerd. Als professionals stonden ze de verslaggevers van RTV Noord te woord en probeerde ze de inwoners van de stad te overtuigen om op hen te stemmen. Het is mooi om te zien dat kinderen op deze leeftijd al zo betrokken zijn bij wat er in de stad speelt.”

De kinderburgemeester treedt vanaf september in functie voor de periode van één schooljaar. Hij zal gedurende die periode burgemeester Den Oudsten en wethouder Gijsbertsen vergezellen tijdens representatieve taken. Daarbij wordt hij voorzitter van de Raad van Kinderen en krijgt hij de kans om ook zelf activiteiten te organiseren om zo zijn verkiezingsbelofte waar te maken.

Foto: Henk Tammens, Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *