Je moet nu je huis uit!

brandoefeningHeb je een werkende rookmelder, ken je je vluchtroute en kun je binnen 3 minuten veilig buiten staan als er brand bij je uitbreekt? Dat was dinsdagavond de grote uitdaging van drie studentenhuizen in Groningen, die meedoen aan het spel ‘Leukste Studentenhuis van Groningen’.

Twaalf studentenhuizen uit de stad doen mee in de strijd om de felbegeerde titel ‘Leukste Studentenhuis van Groningen 2014/15’. De wedstrijd is uitgeschreven door de gemeente Groningen en de grootste studentenverenigingen uit de stad.
Een belangrijk onderdeel van de wedstrijd is brandveiligheid. In het kader van de wedstrijd werden de deelnemende studentenhuizen ‘Villa Kremlin’, ‘Huize de Zwaan’ en ‘Mona Lisa’ dinsdagavond door de brandweer overvallen om een ontruimingsoefening te doen. Een flinke uitdaging, maar gelukkig vielen er geen ‘gewonden’.

Over enkele weken worden alle deelnemende studentenhuizen door de brandweer gecontroleerd.
Naast brandveiligheid wordt tijdens de wedstrijd ook zaken beoordeeld als inbraakveiligheid en netheid. In februari wordt bekend welk studentenhuis de trofee mee naar huis mag nemen.

Bron: Brandweer Groningen

Dit bericht is geplaatst in 112, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *