Jan-Willem Dijk wint de Tine Clevering-Meijer Prijs

Prins Bernhard Cultuurfonds-4580Vandaag, donderdag 26 mei reikte René Paas, voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, de Tine Clevering-Meijer Prijs uit aan Jan-Willem Dijk. De uitreiking vond plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis. 

Tine Clevering-Meijer Prijs
De Tine Clevering-Meijer Prijs is een aanmoedigingsprijs, ingesteld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, die binnen een jaarlijks wisselende discipline wordt toegekend aan personen en instellingen voor activiteiten op het werkterrein van het Prins Bernhard Cultuurfonds, te weten: geschiedenis, letteren, beeldende kunst, theater en muziek, monumentenzorg, natuur en wetenschap.

De Tine Clevering-Meijer Prijs 2016 wordt uitgereikt in de categorie letteren. De winnaar ontvangt als prijs een beeldje van Eddy Roos en een geldbedrag van € 5.000,=.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *