Johan Meijering komt met alternatief plan Groninger Forum

De ideeën voor een alternatief plan voor het bouwen van het Groninger Forum. aan het woord is Johan Meijering:

“Mijn voorstel is om het ondergrondse deel, de parkeer- en fietsenkelder verder af te bouwen en hier bovenop een prachtige intieme binnentuin aan te leggen evenals één of meer fonteinen. Daarbij een royale muziekkoepel waar iedereen gebruik van kan maken en muziek kan maken. Zowel sfeervol als een prachtige bijdrage, gelegenheid voor de studenten om leerervaringen op te doen. Oók een mooie plek voor dansgroepen om buiten te kunnen dansen op een solide, professionele dansvloer. Een ‘groene long’ als trekpleister aan de voet van de Martinitoren dat naar deze binnentuin leidt, als unieke internationale ontmoetingsplek.”.

Meijering in een open brief aan leden van de Provinciale Staten en leden van de gemeenteraad van Groningen:

Ik ben zo vrij om u en uw collega’s van de Provinciale Staten van Groningen, evenals alle leden van de gemeenteraad van Groningen ook persoonlijk te benaderen. Ik spreek zeker niet allen voor mij zelf. Velen die ik de afgelopen periode gesproken heb delen mijn mening.
Gelet op de recente ontwikkelingen rond het Groninger Forum en met verwijzing naar mijn vier bijlagen verzoek ik u beleefd om met uw collega’s in de Provinciale Staten van Groningen de periode van de door de gemeente Groningen opgelegde bouwstop productief te benutten en met uw collega’s in de Provinciale Staten opnieuw in debat te gaan, heroverwegingen te maken over dit geldverslindende project, alternatieven + financiële onderbouwingen grondig te onderzoeken, bevindingen terug te koppelen aan de inwoners van de provincie Groningen en deze om hun mening te vragen.
Wat is er op tegen om met de WETENSCHAP VAN VANDAAG de inwoners van de provincie Groningen te raadplegen ? Sterker nog, mijns inziens hebben we daar als inwoners recht op!
Wat is er op tegen om gelet op de huidige omstandigheden de toegezegde kredieten voorlopig op te schorten ? Het gaat hier om BAKKEN vol gemeenschapsgeld dat moet worden opgehoest door de bewoners van provincie en de stad Groningen.
Los van alle argumenten die in mijn brieven zijn genoemd is het de vraag of de genomen beslissingen politiek gezien nog zijn te verkopen richting alle gedupeerden die schade hebben geleden van, nog (zullen) lijden door de aardbevingen!
Als inwoner van deze mooie provincie en van een prachtige hoofdstad verzoek ik beleefd om nu de kans te benutten om binnen de Provinciale Staten opnieuw over het thema Groninger Forum in dialoog/debat te gaan en te gaan PLUSSEN en MINNEN waarbij zeker niet de inwoners uit het oog mogen worden verloren!

Artist impression: Sip Hofstede

Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Cultuur, Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Johan Meijering komt met alternatief plan Groninger Forum

  1. h boerema schreef:

    Helemaal mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *