JOVD wil dat Bats vertrekt

ProjectX Haren-0545De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD), afdeling Groningen roept burgemeester Bats (VVD) van Haren op zo snel mogelijk zijn functie neer te leggen naar aanleiding van zijn falen in de aanloop naar Project X. De jonge liberalen concluderen naar aanleiding van het rapport van de Commissie Cohen dat hij verantwoordelijk is voor het amateuristische mediabeleid en de fatale fout om geen duidelijke keuzes te maken.

Toen de vader van Merthe, het meisje dat het Facebookevent aanmaakte waar het allemaal mee begon, op 14 september burgemeester Bats persoonlijk belde had hij een week lang de tijd om een crisissituatie te voorkomen. In plaats daarvan ging bij de gemeente Haren alles mis wat mis kon gaan. Er is totaal geen duidelijk beleid gevoerd. En als klap op de vuurpijl weigerde de burgemeester tot na publicatie van het rapport Cohen zijn excuses aan te bieden. Schandalig en arrogant volgens de liberale jongeren. Had Bats Cohen nodig om in te zien dat het complete chaos was in zijn dorp?

De gemeente Haren verstuurde de laatste drie dagen voor Project X meer dan dertig tweets waarin te lezen was dat er vooral geen feestje was in Haren. De JOVD vraagt zich af waarom een gemeente 30 tweets verstuurt wanneer er niks aan de hand is? Deze tweets voedden dan ook de sfeer dat er juist wel iets zou gaan gebeuren, dit had iedereen in kunnen zien. Dit amateuristische mediabeleid is Bats zwaar aan te rekenen.

De JOVD rekent Bats nog een aantal dingen zwaar aan. Zo blies hij de dag voor “het feest” een alternatief feest af. Volgens het rapport was de reden hiervoor dat er geen toegangswegen waren en er geen licht op het terrein was. Dit terwijl er al lichtmasten waren geregeld en de toegangswegen van asfalt goed genoeg waren om een vrachtwagen te dragen. Daarbij heeft Bats formeel toestemming gegeven voor het gebruik van traangas, maar is dit nooit daadwerkelijk ingezet. En er is niet eens overwogen om naar GRIP 4 op te schalen, de hoogste alarmfase. Allemaal voorbeelden van mismanagement die te lezen zijn in het rapport. Volgens de JOVD kan Bats nu alsnog voor een keer een duidelijke keuze maken, namelijk door zo snel mogelijk op te stappen.

Bron: JOVD
Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *