Jumbo Beren Korrewegwijk bekroond

steden nederland groningen, korrewijkwijk de hoogteOndernemers Anrico Maat en Paul Pabo van Jumbo Beren in de Groninger wijk de Korreweg, ontvingen vanmiddag in aanwezigheid van de Groninger wethouder Economische Zaken Joost van Keulen het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) uit handen van Harrie ten Have voorzitter van het Vakcentrum.  Hiermee is deze supermarkt de eerste in Groningen die deze titel vanaf vandaag mag dragen. 

Harrie ten Have sprak zijn grote waardering uit voor de inspanningen die deze Jumbo vestiging verricht ten aanzien van projecten in kansarme landen.

Daarnaast slaagt Jumbo als één van de weinige supermarkten erin medewerkers actief te betrekken voor de uitstraling van de winkel. De Groninger wethouder Joost van Keulen benadrukte dat duurzaamheid meer is. Naast een onderscheidend assortiment met lokale en regionale producten, een uitgebreid assortiment Fairtrade en biologische artikelen. De Jumbo vestiging is de eerste supermarkt in Groningen die het keurmerk vandaag in ontvangst mocht nemen. In Nederland zijn 4.408 supermarkten waarvan 42% door zelfstandige ondernemers wordt gevoerd, waarvan inmiddels 141 het SVV keurmerk in hun bezit hebben.

Jumbo De Beren behoort tot het neusje van de zalm van de Nederlandse Supermarkten als het gaat om duurzaam ondernemen in de volle breedte. Met de SVV erkenning willen Maat en Pabo graag combineren met de Fair Trade week die gehouden gaat worden van 26 oktober t/m 3 november.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *