Jumbo wil zich vestigen in het V&D pand

V&D Groningen-3360Jumbo krijgt mogelijk een vestiging in het centrum van Groningen in combinatie met zusterketen La Place. Deze moet in het voormalige pand van V&D komen.

Daarover zijn volgens het Dagblad van het Noorden in het diepste geheim gesprekken gevoerd tussen de eigenaar van het pand, de gemeente Groningen en andere partijen.

Opsplitsen
Het is de bedoeling om het pand op te splitsen, zodat deze makkelijker te verhuren is. Daarbij zouden Jumbo en La Place het pand gaan delen met andere retailers, die wel een losse uitgang krijgen. Ook in andere gemeenten wordt dringend gezocht naar invulling voor de leegstaande warenhuizen. Het Canadese Hudson’s Bay is weliswaar nog steeds in de markt voor panden, maar wil slechts in een beperkt aantal steden zijn formules vestigen.

Opening Jumbo-2366Concreet
Jumbo kocht eerder dit jaar de formule La Place en de vestigingen buiten de warenhuizen. Als het plan in Groningen daadwerkelijk van de grond komt, zou dit de eerste concrete samenwerking zijn tussen de twee formules. Volgens Dagblad van het Noorden wordt niet ontkend dat de combinatie voor Groningen op tafel ligt.

Foto’s en video: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *