Kamp presenteert maatregelen

Minister Kamp geeft om 17:00 uur een persconferentie. Hij presenteert een pakket aan extra maatregelen dat de veiligheid en leefbaarheid in Groningen verder moet vergroten. De bijeenkomst is hier live te volgen. persconferentie is hier live te volgen.

Tot 1 juli wordt er minder gas uit de Groningse bodem gehaald. Het kabinet beperkt de gaswinning het eerste halfjaar tot 16,5 miljard kuub gas. Daarna kan na nieuw onderzoek worden beslist of de gaskraan nog verder dicht moet of dat het eerder genomen besluit om in 2015 niet meer dan 39,4 miljard kuub gas te winnen, overeind blijft. Dat maakte minister Henk Kamp maandag bekend tijdens een persconferentie in Nieuwspoort.
De minister van Economische Zaken presenteert daar samen met de provincie Groningen en Groningse gemeenten een pakket extra maatregelen die de ,,veiligheid en leefbaarheid in Groningen verder moet vergroten”.

Raad van State
De provincie Groningen vecht het gasbesluit van minister Kamp toch aan bij de Raad van State, ondanks de aanvullingen die de minister vandaag bekendmaakte.

Commissaris van de Koning Van den Berg zei in een reactie dat hij niet terugkomt van zijn besluit om naar de Raad van State te stappen.

Persconf Min Kamp Loppersum-4740

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *