Kap 35 zieke kastanjebomen

Boom planten-2298

Herplant van bomen op de Radesingel

Sinds de kastanjeziekte in 2011 ook in onze stad opdook, inspecteert de gemeente drie keer per jaar alle kastanjes. Uit de laatste inspectie komt naar voren dat 35 kastanjebomen ernstig zijn aangetast door deze ziekte en daarmee in samenhang door zwammen. Om spontane breuk van stam of takken voor te zijn worden deze zieke kastanjebomen op korte termijn allemaal gekapt.

In 2011 greep de kastanjeziekte snel om zich heen in onze stad. Als gevolg daarvan heeft de gemeente al eerder kastanjebomen moeten kappen, terugsnoeien of knotten om gevaarlijke situaties te voorkomen. De laatste inspecties wijzen uit dat de uitbreiding van kastanjeziekte nog steeds doorgaat.

Singels Groningen-7834Verspreid over verschillende delen van de stad zijn 35 kastanjes zo ernstig aangetast dat ze gekapt moeten worden. Het gaat onder meer om bomen aan de singels (7), in het Noorderplantsoen (1) en in Beijum en Lewenborg (7). Ook in het Sterrebos (1), aan de Hereweg ter hoogte van Terra Groningen en op Selwerderhof (1) werden ernstig zieke bomen aangetroffen. Op maandag 21 maart begint de kap van deze 35 kastanjebomen. Dit werk duurt naar verwachting twee weken.

De kastanjeziekte en de bijbehorende aantastingen blijven zich ontwikkelen. Omdat ook jong aangeplante kastanjes vatbaar blijken te zijn voor de kastanjeziekte, kiest de gemeente bij herplant voor andere boomsoorten.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.