Kentekenparkeren op straat

Parkeren zonder parkeerticket

De parkeerautomaten in de stad worden vanaf komende dinsdag aangepast voor kentekenparkeren. Automobilisten hoeven nadat ze bij deze automaten hun kenteken hebben ingevoerd niet meer terug naar de auto om een ticket achter de voorruit te leggen.
Door het scannen van de kentekens van geparkeerde auto’s, kunnen controleurs snel zien of er betaald is. 

Met de invoering van kentekenparkeren maakt de gemeente Groningen een digitaliseringsslag in het parkeren op straat. De huidige ‘card only’ parkeerautomaten zijn in 2014/2015 aangeschaft. Met de mogelijkheid tot het later kunnen invoeren van kentekenparkeren is toen al rekening gehouden.

In winkelcentrum Paddepoel en de wijk De Linie zullen volgende week de eerste parkeerautomaten voor kentekenparkeren worden ingesteld. Daarna volgen de overige wijken. De bedoeling is dat half september alle automaten in de stad zijn aangepast voor kentekenparkeren. In de betaald parkeergebieden zullen borden automobilisten attenderen op het belang van het onthouden van het kenteken van de auto.

Voor de handhaving zal de gemeente gebruik van een zogeheten ‘scanauto’. Controleurs kunnen vanuit deze auto kentekens scannen en zien of er betaald is voor het parkeren. Het is de verwachting dat de intensievere controle tot een hogere betalingsbereidheid zal leiden.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.