Kermis officiëel geopend

groningen-centrum-ossenmarkt-opening meikermis-9Vanmiddag, 8 mei, opende wethouder Jannie Visscher de kermis onder toeziend oog van de CDA en D66 fractieleden. De wethouder werd in het zonnetje gezet en ontving een bos bloemen voor haar verdienste als wethouder kermiszaken. Clowns deelden gratis munten voor de kermisattracties uit aan het publiek en lieten de kinderen het kanon vullen met confetti. Een van de standhouders liet nog even een 100 gulden biljet zien wat past bij de nostalgie. Vanaf vandaag 8 mei tot en met zondag 18 mei 2014 staat de jaarlijkse Meikermis weer op de Grote Markt, de Vismarkt en de Ossenmarkt in Groningen.
Op de Ossenmarkt ook dit jaar een nostalgische kermis. De ouderwetse attracties en kramen kunnen tegen betaling van slechts 1 euro worden bezocht. Voor het eerst in de geschiedenis komt de allergrootste rondreizende attractie naar Groningen! De 80 meter hoge en prachtig verlichte “zweefmolen” Mission Space.

Goedkope kermis
De maximale ritprijs voor de Grote Markt en de Vismarkt is voor de kinderattracties maximaal 2 euro en voor de overige attracties 2,50 euro! Op de kermiswebsite zijn weer volop voordelige kortingsbonnen te vinden. Daarnaast is er de Kermiseuro die vanaf 1 mei a.s. op de warenmarkt in Groningen bij besteding van 5 euro aan boodschappen wordt aangeboden.

Specials
Op dinsdag 13 mei van 12.00 tot 14.00 uur kunnen gehandicapte kinderen genieten van de kermis. Zij kunnen gratis gebruik maken van de deelnemende attracties die hun snelheid hebben aangepast. Woensdag 14 mei is er een speciale middag voor opa, oma en hun kleinkinderen en op vrijdag 9 en 16 mei is er van 14.00 – 17.00 uur familiedag. Met korting gezellig met de hele familie naar de kermis.

Draaiorgeldag
Op zaterdag 17 mei 2014 van 11.00 tot 19.00 uur kan iedereen genieten van de prachtige klanken van 11 draaiorgels in de binnenstad van Groningen.

Na de opening maakten de genodigden en de wethouder een rondgang over de kermisterreinen en aten daarna de traditionele poffertjes.

Alle informatie over de Meikermis kunt u vinden op meikermis.nl

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *