Kerstboom Grote Markt

Kerstboom Grote Markt-2513-2Op de Grote Markt in Groningen werd deze week een 24 meter hoge kerstboom geplaatst. De boom is afkomstig uit de tuin van de familie Meijering uit Oude Pekela.

Gisteren werden de lampjes voor wethouder Joost van Keulen ontstoken.

Deze boom gaat het leven door als Dennie de Wensboom. Er zijn namelijk in Groningen ook mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en daarvoor laat Dennie in combinatie met de Groninger Rotary Clubs graag hun wens in vervulling komen. De Groninger Rotary Clubs houden jaarlijks één of meerdere acties om geld in te zamelen voor een goed doel. En deze acties beginnen vaak aan het einde van het jaar met de actie rondom Dennie, die op vele momenten en gelegenheden te zien is.

Met dit project helpen we kinderen en jongeren (van 9-20 jaar) die in een moeilijke thuissituatie verkeren en daardoor op jonge leeftijd al zorgen hebben die niet past bij hun leeftijd. Denk hierbij aan een gezinslid dat chronisch ziek of verslaafd is of een beperking heeft of extreme armoede binnen het gezin waarbij het kind de financiële zorgen van de ouders voelt. In 2014 heeft Humanitas meer dan 400 kinderen in Groningen stad kunnen ondersteunen. Hierbij waren rond 270 vrijwilligers actief. Er is een stijging van het aantal hulpvragen en de verwachting is dat deze stijgende lijn de komende jaren aanhoudt.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *