Kindergemeenteraad vergadert in stadhuis

Kindergemeenteraad-3635Winnend voorstel komt van Nassauschool

Kindergemeenteraad besluit tot project Weggeefkunst 

De kindergemeenteraad heeft op 23 mei gestemd om het plan van de Nassauschool uit te laten voeren. Zij willen samen met bewoners van de Hamriksheem kunst maken en deze vervolgens weg gaan geven op de Grote Markt. Een meerderheid van de kindergemeenteraad steunde vandaag dit voorstel van de fractie Nassauschool. 

De kindergemeenteraad is een onderwijsproject voor leerlingen van groep 7/8 uit het basisonderwijs. Leerlingen van vijf basisscholen mochten zelf een plan bedenken met een maatschappelijk doel. Vanmiddag kwamen zij bijeen in de raadzaal in het stadhuis waar zij onder voorzitterschap van plv. raadsvoorzitter Annie Postma hun plannen mochten presenteren. Iedere school vaardigde daartoe een fractie van zeven leerlingen af naar de vergadering van de kindergemeenteraad. De fracties werden bijgestaan door raadsleden van de gemeente Groningen en aangemoedigd door hun overige klasgenoten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Naast de Nassauschool waren de basisscholen De Feniks, de Hoeksteen, de Haydnschool en de Anne Frankschool met een fractie vertegenwoordigd in de kindergemeenteraad. De gepresenteerde voorstellen varieerden van de aanleg van een free-run park tot een gezellig middagje met bejaarden. Na twee vergaderrondes werd over de voorstellen gestemd. Daarbij kreeg het voorstel van de Nassauschool uiteindelijk de meeste steun.

De kindergemeenteraad is een initiatief van de gemeenteraad van Groningen. De gemeente wil op deze manier kinderen op jonge leeftijd kinderen betrekken bij de gemeentepolitiek en het democratische proces. De gemeenteraad heeft 2500 euro beschikbaar gesteld voor uitvoering van het besluit van de kindergemeenteraad.

Bron: Gemeente Groningen.
Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Politiek met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *