Kleine editie WinterWelVaart met als thema ‘trots op de Groninger A’s’

Normaliter vindt vlak voor kerst hét winterevenement van Groningen, Zoutkamp en Sappemeer plaats. Helaas kan het dit jaar in Zoutkamp en Sappemeer niet doorgaan maar ondanks de huidige coronamaatregelen is het toch gelukt om op zaterdag 18 en zondag 19 december een kleine editie van WinterWelVaart in de stad te organiseren. De Verwondering, de Nicolaas Mulerius, de Willem Jacob, de Pelikaan en de Jantje – vijf stoere historische schepen – meren dat weekend aan aan de Hoge der A. Het mooiste stukje binnenstad waar alles draait om de ‘A’, het A-Kwartier, de A-Brug, de Astraat en de Akerk.

De schepen, de Akerk en het Noordelijk Scheepvaartmuseum (het toekomstige Museum aan de A) zijn een weekend lang podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops, allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’. Klinkende namen zoals Eva Waterbolk, Swinder, Them Dirty Dimes en Electropoëzie zorgen voor een gevarieerd, aantrekkelijk en gratis winters programma. Voor kinderen is er het bekende mastklimmen op de Jantje, de theatervoorstelling KLOEK (4+) van Maskermeiden, een aantal workshops en een WinterWelVaart speurtocht in het museum.


WinterWelVaart is op zaterdag 18 en zondag 19 december van 12.00 – 17.00 uur. Dit jaar is er een beperkt aantal plekken beschikbaar op de schepen en bij de lezingen in het museum, hiervoor moet je van tevoren een gratis kaartje reserveren. Op vertoon van je coronatoegangsbewijs en je kaartje kun naar binnen.

Kijk voor het complete (bijna 100% Groningse) programma en om kaartjes te reserveren op winterwelvaart.nl.

Foto: Archief: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *