KNVB Bekerfinale zonder problemen verlopen

17171459808_77b88269b1_zDe politie zorgde voor de begeleiding van de supportersstromen van en naar het stadion én hield gedurende de dag 25 personen aan.

Om de doorstroming van het verkeer te behouden, zorgde de politie zondagmiddag voor de begeleiding van de supportersstromen naar het stadion. Rond 14.30 uur kwamen de eerste bussen met FC Groningen supporters aan in Rotterdam. De PEC Zwolle fans reden rond 15.00 uur de Maasstad binnen. In totaal kwamen er zo’n 420 bussen naar Rotterdam. Ook waren er veel bezoekers op eigen gelegenheid of met het openbaar vervoer. De sfeer bleef over het algemeen gemoedelijk en feestelijk.

Bussen
Na afloop van de wedstrijd liep het stadion snel leeg en keerden de supporters terug naar de bussen en auto’s. Buiten de vertraging door de enorme hoeveelheid aan bussen, verliep het vertrek zonder grote problemen. De laatste supportersbussen vertrokken rond 22.45 uur met politiebegeleiding vanaf de Kuip naar huis.

Aanhoudingen
In totaal werden rond de KNVB Bekerfinale in Rotterdam 25 personen aangehouden. De aanhoudingen werden verricht voor het bezit van vuurwerk, openbare dronkenschap en belediging, maar ook voor niet voldoen aan bevel of vordering en mishandeling.

Foto: Geert van Duinen

Dit bericht is geplaatst in FC Groningen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *