Koning Willem Alexander op werkbezoek UWV

Zijne Majesteit de Koning heeft op donderdag 13 november met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een werkbezoek gebracht aan UWV Groningen. Zij werden vergezeld door de voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV, Bruno Bruins. Doel van het bezoek was inzicht te krijgen in het werk van UWV in het algemeen en in de regio Groningen in het bijzonder. De arbeidsmarkt in Groningen wordt gekenmerkt door hoge werkloosheid. Daarnaast kent de regio een meerjarige negatieve groei en er is sprake van een daling van beroepsbevolking.

Het bezoek startte met een rondetafelgesprek met klanten van UWV Groningen: vertegenwoordigers van de gemeenten Delfzijl en Groningen en mobiliteitscentrum Aldel, een werkgever en medewerkers van UWV. Aansluitend kreeg de Koning een demonstratie van WERK.nl en de digitale Werkmap, waarmee werkzoekenden vacatures kunnen bekijken, kunnen solliciteren en een uitkering kunnen aanvragen.

Het bezoek met minister Asscher is het eerste in een reeks werkbezoeken van de Koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien.

Foto: Rijksvoorlichtingsdienst

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *