Koning Willem-Alexander opent de tentoonstelling Avant-garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928

In een bom-volle Der Aa Kerk opende ZKH Willem Alexander vanmiddag de Ploeg tentoonstelling Avant-garde in Groningen. De Koning kwam met een limousine vanaf Groningen Airport Eelde aanrijden. Waar hij kort daarvoor geland was met een vliegtuig vanuit Luxemburg waar hij voor een staatsbezoek was. 

Nadat de Koning in de Der Aa Kerk de catalogus in ontvangst had genomen ging het gezelschap naar het Groninger museum voor de bezichtiging van de tentoonstelling en een receptie.

100 jaar De Ploeg
In 2018 is het honderd jaar geleden dat een groep jonge Groninger kunstenaars, onder wie Jan Wiegers, Jan Altink en Johan Dijkstra, kunstkring De Ploeg opricht. Gezamenlijk wilden zij het Groninger kunstlandschap flink omploegen. Ter gelegenheid daarvan presenteert het Groninger Museum de grote overzichtstentoonstelling Avant-Garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928.

De typische ‘Ploegschilderijen’ zijn populairder dan ooit. Met uitgesproken expressionistische kleuren brengen ze het karakteristieke Groninger landschap, het portret en de stad tot leven. De expositie is het middelpunt van de manifestatie 100 jaar De Ploeg, met talloze activiteiten in de stad en de provincie Groningen.

Avant-Garde in Groningen. De Ploeg 1918-1928 is te zien van 25 mei tot en met 4 november 2018.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.