Koningin Máxima bezocht Groningen

Meer muziek in de klas. 

Koningin Máxima was vandaag getuige van de ondertekening Méér Muziek in de Klas.
Vandaag, 14 november, werd in Groningen het eerste lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend in de Oosterpoort in Groningen. Betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 ieder kind in de stad Groningen structureel muziekonderwijs krijgt. Het convenant geeft de afspraken weer hoe het muziekonderwijs de komende jaren een plaats krijgt op alle basisscholen in de stad.

Vandaag het startpunt van een jarenlange intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen. Hare Majesteit Koningin Máxima is, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, was getuige van de ondertekening van dit convenant.
Cultuurwethouder, tevens ambassadeur, Paul de Rook: “Als gemeentebestuur willen wij in samenwerking met alle partijen muziekonderwijs op al onze basisscholen realiseren, want muziek maken is belangrijk. Het maakt kinderen slimmer, creatiever, zorgt voor een betere samenwerking in de klas en de schoolprestaties van leerlingen verbeteren op diverse vlakken. En daarnaast is muziek maken vooral heel leuk.”

Fotografen wachten in de regen…

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal Groningen, en het convenant wordt ondertekend door de bovenschoolse onderwijskoepels van Openbaar Onderwijs Groningen, VCOG en KOC, de Pedagogische Academie en het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen, de gemeente Groningen, VRIJDAG, SKSG en K&C.

Muzikaal programma
Vanmorgen gingen leerkrachten en leerlingen op de basisscholen in de stad Groningen muzikaal aan de slag met het lied ‘Samen’. Dit lied is speciaal voor deze dag gecomponeerd door het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen.
‘s Middags vond een feestelijk programma plaats in De Oosterpoort met muzikale acts, een humoristisch optreden van het Noord Nederlands Orkest, een kinderlezing door lector kunsteducatie Evert Bisschop Boele en de ondertekening van het convenant. Als afsluiting zongen alle aanwezigen het lied ‘Samen’.
Voorafgaand aan het muzikale programma ging Koningin Máxima samen met mensen uit de onderwijspraktijk uit Groningen om tafel. Scholen en cultuuraanbieders lieten in korte presentaties zien op welke wijze zij met muziek op school bezig zijn en wat muziekonderwijs kan doen voor kinderen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Muziek, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *