Koningin Máxima opent hogeschooljaar bij Hanzehogeschool Groningen

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 5 september een toespraak bij de Hanzehogeschool in Groningen ter gelegenheid van de opening van het hogeschooljaar 2023-2024. Het thema van de opening is ‘Je doet ertoe!’.

De Hanzehogeschool is gastheer van de start van het nieuwe hogeschooljaar waarin het groeiend belang van de hbo-sector, praktijkgericht onderzoek en de rol van studenten centraal staat. Daarbij viert de Hanzehogeschool haar 45e lustrum. Het is 225 jaar geleden dat de eerste les werd gegeven aan de toenmalige Academie in de Teeken-, Bouw- en Zeevaartkunde.

Koningin Máxima kreeg na aankomst eerst een korte rondleiding over de Art Boulevard. Daar zijn kunstwerken van enkele afgestudeerden van Academie Minerva, de oudste academie van de Hanzehogeschool, tentoongesteld.

Aansluitend was er een plenair programma dat begint met een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd muzikaal optreden door het Lucia Marthas Institute for Performing Arts en het Prins Claus Conservatorium.

Na de plenaire bijeenkomst sprak Koningin Máxima met enkele studenten en hun lectoren over de ontwikkelingen van praktijkgericht onderzoek in hun werkveld: de klimaatboom; welzijn van jongeren en het gebruik van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. 

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *