Koninklijke onderscheiding voor de heer Folkerstma

koninklijk onderscheiden-9321Vandaag 9 oktober kreeg de heer Henk Folkertsma een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De uitreiking vond plaats in het Goudkantoor om 16.45 uur. 

Henk Folkertsma zette en zet zich in als vrijwilliger, plaatselijk, nationaal en op internationaal niveau op diverse terreinen, waaronder bewonersorganisaties, beroepsvereniging en defensie. Hij heeft hiermee bijgedragen aan brede maatschappelijke doelen.

Hij speelde in het verleden een voortrekkersrol in de ontwikkeling van de benadering van verpleeghuisbewoners en was een voorvechter van huisvesting met meer privacy voor bewoners van verpleeghuizen voor psychogeriatrie. In zijn functie van operatieassistent heeft hij met zijn inzet tijdens de fusie van het Medisch Centrum Leeuwarden met het Bonifaciushospitaal een belangrijk aandeel geleverd in de vorming van de organisatie binnen de operatiekamers zoals die tot op vandaag functioneert. Daarnaast is hij zeer actief in de Landelijke Vereniging van Operatieassistenten (LVO) en levert hij nationaal en internationaal een belangrijke bijdrage aan de doelstelling van de LVO.

In het kader van de samenwerking tussen het Ministerie van Defensie en een aantal ziekenhuizen (IDR) wordt ziekenhuispersoneel op vrijwillige basis ingezet om een bijdrage aan de verzorging van zieken en gewonden bij oefeningen, rampen en (uitzendings-) missies te leveren. Aansluitend op zijn beroepsuitoefening als operatieassistent nam de heer Folkertsma tussen 2003 en 2011 onder internationaal commando deel aan een drietal zware missies in Bosnië, Kosovo en Afghanistan.
De ‘burger’ Henk Folkertsma besloot zich afgelopen jaar nogmaals ter beschikking te stellen voor de missie onder Duits commando naar Kunduz in juli-september 2013. Het humanitaire karakter is de hoofdreden dat decorandus zijn bijdragen leverde aan de uitzendingen. Tijdens de missies wordt operatiepersoneel nadrukkelijk óók ingezet voor hulp aan de lokale bevolking.

Daarnaast zet decorandus zich in voor zijn woonomgeving. Als actief lid en voorzitter van de VVE Griffeflat Groningen leverde hij een jarenlange bijdrage aan het bevorderen van een goed woonklimaat. Hij wist de bij de oplevering aanwezige structurele en gecompliceerde knelpunten op te lossen met de diverse partners, Woningbouwvereniging, huurders, eigenaren, winkels en de aannemers en onderaannemers.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.