Koninklijke onderscheiding voor Roel Boomstra

Vrijdag 11 februari 2022 om 14.30 uur reikte burgemeester Koen Schuiling een Koninklijke onderscheiding uit aan dammer Roel Boomstra. De uitreiking vond plaats tijdens een kleine bijeenkomst in de Coendersborg.
De heer Boomstra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Koen Schuiling: “Groningen is allang niet meer alleen de stad van Jannes van der Wal, maar net zo zeer de stad van Roel Boomstra. Hij staat bekend als een allrounder in zijn sport, iemand die altijd gaat voor de winst. Dat is voor het publiek fantastisch, hij houdt er op die manier plezier in en wint er vele prijzen mee.”

Decorandus is een grootheid binnen de internationale damwereld. Sinds 2010 heeft hij de titel van Nationaal Grootmeester en sinds 2011 is hij Internationaal Grootmeester. Vanaf 2011 heeft hij ook de zogenaamde A-status NOCNSF, al in 2009 werd hij door NOCNSF genomineerd als sporttalent. Hij veroverde in 2016, 2018 en 2022 de wereldtitel bij het WK dammen. In 2013 werd hij benoemd tot sportman van Drenthe en in 2016 won hij de titel van sportman van Groningen. Tevens dient hij als rolmodel voor de jeugd. Regelmatig treedt hij op voor jeugd- en schooldammers.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *