Korte politie berichten

politiebureau-1349Aanrijding met drank

De politie heeft vrijdagnacht op de Zuiderweg in Groningen een 23-jarige man uit Zuidbroek aangehouden voor rijden onder invloed.

De man is vermoedelijk op de Driebondsweg in Groningen tegen een bermblok gereden. Hij verloor op deze locatie een deel van zijn bumper. Zonder de bumper reed de Zuidbroeker weg van de plek van de aanrijding. Op de Zuiderweg strandde de auto van de 23-jarige. Tijdens een blaastest op straat bleek dat de man te diep in het glaasje had gekeken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,85 promille (800 ugl) alcohol in het bloed had. De verdachte, een beginnend bestuurder, moest direct zijn rijbewijs inleveren. De auto van de man werd afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden voor bedreiging

De politie heeft vrijdagavond op de Paterswoldseweg een 51-jarige man uit Groningen en een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden voor bedreiging.

Na een melding van mogelijke vernieling aan de Madam Curriestraat, troffen agenten het tweetal op de Paterswoldseweg aan. Tijdens een gesprek met het tweetal ontstond een intimiderende situatie en werden bedreigingen geuit. De twee werden vervolgens aangehouden en zij werden overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft vrijdagavond op de Soerabajastraat een 34-jarige uit Leeuwarden aangehouden voor mishandeling.

De man wordt ervan verdacht dat hij een 30-jarige vrouw uit Groningen heeft mishandeld. Aanleiding van de mishandeling is onbekend. De vrouw werd met letsel aan haar gezicht en aan een pols per ambulance overgebracht naar het UMC te Groningen. De verdachte wordt overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Stadjer moet rijbewijs na snelheidsovertreding inleveren

De politie heeft vrijdagavond op de N46 (Beneluxweg) in Groningen het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Groningen ingenomen.

De Stadjer werd op de N46 geklokt op een snelheid van 119 km/uur, terwijl op dat weggedeelte in verband met wegwerkzaamheden een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Peperstraat-1228Vrouw op straat mishandeld

De politie heeft vrijdagnacht in de Peperstraat in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling.

De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij een 22-jarige vrouw uit Emmeloord heeft mishandeld door haar een klap in het gezicht te geven. De politie onderzoekt wat de aanleiding voor het geweld is geweest. De man werd ingerekend en in een cel ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *