Korte Politieberichten | Update!

Politie onderzoekt straatroof
De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 56-jarige man uit Groningen. De man wandelde in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3.30 uur door de Jozef Israelstraat. Uit het niets kreeg hij van twee onbekende mannen meerdere klappen en schoppen. Vervolgens is het duo er met zijn pinpas en een geldbedrag vandoor gegaan.

Het slachtoffer liep diverse verwondingen op aan zijn gezicht en een pijnlijke borstkas. Het zou gaan om twee mannen die met een fiets aan de hand liepen en een capuchon over hun hoofd droegen.

Peperstraat-1228Aanhouding na bedreiging agent
Een 35-jarige man uit Groningen is in de vroege zondagochtend aangehouden. De man gedroeg zich in de Peperstraat vervelend in de richting van agenten. Daarbij uitte hij verbale bedreigingen. Ook maakte hij schietbewegingen met zijn hand.

De man weigerde weg te gaan en zocht steeds opnieuw de confrontatie met agenten. Daarbij spuugde hij ook in de richting van de agenten. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee aanhoudingen na vechtpartij
De politie heeft in de vroege zondagochtend op de Grote Markt twee mannen aangehouden. Voor een horecagelegenheid ontstond een vechtpartij. Via camerabeelden was gezien dat de twee verdachten een 20-jarige man uit Groningen op het hoofd hadden geslagen.

Het slachtoffer moest zich met hoofdletsel onder doktersbehandeling stellen. De twee verdachten uit Hoogeveen (23 en 26 jaar) zijn ingesloten voor verhoor.

Verwarde man zet gaskraan open
zaterdagavond een 49-jarige bewoner van de Bedumerweg in Groningen aangehouden.

De man had in zijn woning de gaskraan open gezet. Agenten konden de man overhalen om naar buiten te komen. Hij is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Er is hulpverlening voor de man ingeschakeld.

Moeder en dochter gewond bij aanrijding
Een 39-jarige vrouw en haar 6-jarige dochter uit Groningen zijn zaterdagmiddag in hun woonplaats gewond geraakt. De vrouw reed over de Zuiderweg in haar woonplaats en stopte voor een zebrapad. Een 52-jarige automobilist uit Groningen merkte dit te laat op en botste bovenop zijn voorganger.

Moeder en dochter zijn met pijn aan rug en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten roken bij de mannelijke automobilist een alcohollucht. Bij controle bleek hij onder invloed van 485 μg/l alcohol (1,1 promille). Hij heeft een rijverbod gekregen. De politie maakt proces-verbaal op

Man aangehouden na bedreigen portier
Een 59-jarige veelpleger uit Groningen is zaterdagmiddag aangehouden voor bedreiging. De man had bij een winkel aan de Grote Markt in zijn woonplaats een beveiliger verbaal bedreigd.

De man had zich vervelend gedragen in de winkel. Toen agenten de man wilden aanhouden uitte hij beledigingen. Ook spuugde hij in de richting van agenten. De man was allesbehalve meewerkend. Een gearriveerde advocaat kreeg ook de nodige beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Uiteindelijk is de man met gepas geweld in de cel gezet. De politie maakt proces-verbaal op.[google-map-v3 width=”640″ height=”350″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Bedumerweg, Groningen{}1-default.png|Zuiderweg, Groningen{}1-default.png|Grote Markt, Groningen{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Bron: Politie
Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *