Korte politieberichten

groningen-radesingel-politiebureau-verbouwingFietsster gewond bij aanrijding

Een 13-jarige meisje uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. Het meisje stak de Pleiadenlaan over toen zij werd aangereden door een 35-jarige automobilist uit Groningen.

De fietsster is met vermoedelijk een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Automobilist onder invloed rijbewijs kwijt

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige automobilist uit Rotterdam. De man had zich in de Nieuwstad in Groningen agressief gedragen en was vervolgens in een auto weggereden.

Agenten gaven de man een stopteken en roken direct een alcohollucht. De automobilist bleek onder invloed van 620 μg/l (1,4 promille). Hierop moest de man zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor belemmeren agenten

Bij een opstootje op de Grote Markt in Groningen is in de vroege zaterdagochtend een 23-jarige inwoner van Groningen aangehouden.

Een groepje mensen zocht continu de confrontatie met voorbijgangers. Agenten spraken de groep aan op hun gedrag. Eén persoon uit de groep ging vervolgens tegen het stadhuis staan te plassen. Toen agenten deze wildplasser wilden aanhouden, probeerde de 23-jarige dat te voorkomen. Hij is met gepast geweld aangehouden en ingesloten.

Snelle automobilist rijbewijs kwijt

Een 28-jarige automobilist uit Roden moest vrijdagavond zijn rijbewijs inleveren.

De man reed op de Weg der Verenigde naties met een snelheid van 128 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 70 km/uur. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist bewust aangereden

Een 70-jarige automobilist uit Drachten is vrijdagmiddag hevig geschrokken. De man reed over de Beneluxweg in Groningen. Achter hem reed een wit bestelbusje, dat hem kennelijk graag wilde inhalen.

Toen de 70-jarige automobilist een vrachtwagen had ingehaald en weer naar de rechter rijbaan ging, haalde het bestelbusje hem inderdaad in. De onbekend gebleven bestuurder stuurde vervolgens opzettelijk naar rechts en ramde de auto. De auto raakte beschadigd, maar de inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het bestelbusje is vervolgens doorgereden. De politie stelt een onderzoek in om de identiteit van de bestuurder van het bestelbusje te achterhalen.

Was u getuige van het incident en hebt u informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *