Korte Politieberichten

test IXUS 90IS-1531Man beroofd van geld op straat
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 23–jarige man uit Groningen op de Riouwstraat beroofd.

De man parkeerde daar zijn fiets toen hij werd aangesproken door drie negroïde mannen. Eén daarvan zou de man bij de keel gegrepen hebben en een hem met een mes hebben bedreigd. De man eiste geld. De Groninger gaf hem een hoeveelheid geld en ook moest hij zijn sigaretten afstaan. De drie mannen gingen er vervolgens vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

Man mishandelt toezichthouder

Een 37-jarige Groninger is vrijdagavond aangehouden op verdenking van mishandeling.

Twee toezichthouders van de gemeente waren bezig met hun werk op de Spilsluizen. De Groninger kwam aanfietsen en stopte bij hen. Hij beledigde hen meerdere malen. De toezichthouders hebben de man meerdere malen gesommeerd weg te gaan. Hierop begon hij één van de mannen te duwen. Na de zoveelste duw gaf de toezichthouder aan dat de man aangehouden was, waarop de verdachte de ambtenaar in zijn gezicht sloeg. Beide toezichthouders konden de man in bedwang houden totdat de politie kwam. De Groninger is overgebracht naar het politiebureau. De medewerker van de gemeente heeft aangifte gedaan.


Beschonken bestuurder aangehouden
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed en verlaten van plaats ongeval.

Kort daarvoor kwam er bij de politie een melding binnen dat er op de Aweg een auto tegen een paal was gereden en beide inzittenden wegliepen. Hierop zijn agenten gaan zoeken in omgeving en troffen twee mannen aan. Beide hadden geen goede verklaring voor aanwezigheid daar, waarop ze zijn aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de 25-jarige Groninger in de auto had gereden. Hij had alcohol gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 780 ug/l. Het rijbewijs is ingevorderd.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *