Kraaijenhof als verrassing op opening Schots en Scheef

Wonen in de binnenstad van Groningen voor mensen met een lichamelijke beperking, die 24 uur oproepbare assistentie nodig hebben en op een steenworp afstand wonen van de binnenstad.

steden nederland groningen, centrum

Een nieuw en eigenwijs project, Schots en Scheef, dat door bewoners zelf is opgezet en is ontwikkeld, werd vanmorgen officieel in gebruik gesteld door de Groninger wethouder Roeland van der Schaaf en als verrassing directeur Pieter Bregman de tuin als een cadeau schonk aan de bewoners.

Speciale aandacht voor Chalortte Schippers die door Jan van Slochteren werd aangestuurd om haar hof, Charlotte’s Hof, liet onthullen.

Als grote verrassing verscheen Carel Kraayenhof ten tonele, die een speciaal nummer als verrassing had geschreven en vanmorgen speelde voor de groep nieuwe bewoners.

Alle foto’s van vanmorgen: klik hier

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

 

Zowel de Groninger wethouder van der Schaaf als de directeur van Nijestee Pieter Bregman waren trots dat na vele jaren van inspanning vandaag het resultaat in gebruik genomen kan worden. Met een diversiteit aan bewoners, waaronder de gehandicapten, zijn er veel zorgen over de Haagse opvattingen, een slechte ontwikkeling. Groningen laat deze week  zien dat op verschillende terreinen zoals de Giga woningen aan de Kraanvogelstraat en nu  deze woonvorm we voor elkaar willen en blijven zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *