Kransen en bloemen gelegd bij gedenkstenen en monumenten

Vandaag op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

In Groningen werd -geëscorteerd door de motorpolitie – met een tourbus van Arriva langsgegaan bij verschillende locaties om kransen en bloemen te leggen. In verband met de Sabbath viering vond de kranslegging op de Joodse Begraafplaats gistermiddag plaats. Er werd langs gegaan op Selwerderhof: Spoorwegmonument en Indië – Monument, Noorderbegraafplaats, Plaquette Butterworth, Paterswoldseweg 188, Rooms-katholieke-begraafplaats, Voormalig Huis van Bewaring, Gedenksteen Politieke Gevangenen, Begraafplaats Esserveld, Stadhuis: Canadese plaquette, plaquette gemeenteraadsleden en gedenkplaat Scholtenhuis. (tekst gaat door onder de foto’s)

De dag wordt afgesloten met een openbare herdenking op het Martinikerkhof, voorafgegaan door een stille tocht vanaf het Oorlogsmonument op de Hereweg.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *