Kunstenares brengt ode aan NNT

Colien Langerwerf - Ko van den BoschHet Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen) presenteert tot en met 5 mei 2013 een tentoonstelling met werk van de Groninger kunstenaars verenigd in de Stichting WEP. De tentoonstelling biedt een breed scala aan disciplines: schilderkunst, film, fotografie, tekenkunst en vormgeving.

Even zoveel verschillende onderwerpen en thema’s passeren de revue. Bijzonder in de tentoonstelling is de serie portretten die Colien Langerwerf maakte van het artistiek team van het Noord Nederlands Toneel (NNT).

De serie bestaat uit zeven schilderijen. Alle zijn geschilderd met olieverf op linnen. Het is een ode aan het NNT.

Medea
Langerwerf: “Ik leerde het huidige NNT kennen met de voorstelling Medea. Ik was hier erg van onder de indruk. De actualiteit, het toneelbeeld, de regie en de acteurs. Daarna heb ik alle voorstellingen gezien, en sommige meerdere malen. Met mijn portretserie wil ik mijn waardering voor hen laten blijken.”

A-team
Langerwerf portretteerde voor haar serie het zogenaamde A-team bestaande uit artistiek directeur en regisseur Ola Mafaalani, schrijver, regisseur en acteur Ko van de Bosch, de actrices Klará Alexová, Malou Gorter en Maartje van de Wetering, acteur Peter Vandemeulebroecke en vormgever André Joosten. De serie schilderijen is tijdens de tentoonstelling voor het eerst te zien. Locatie: CBK Groningen, Trompsingel 27, openingstijden: wo -vr 9 – 17 uur en za en zo 13 – 17 uur

Bron & foto: Gemeente Groningen
Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Cultuur, Kunst met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *