Landmacht bezorgt kinderen UMCG een onvergetelijke dag

Beatrixziekenhuis Landmacht UMCG-3779

Strom, hier op de foto als “proefpersoon” in het veldhospitaal, liep afgelopen november met zijn moeder mee in de plantsoenloop voor KiKa.

De kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG hadden vandaag, woensdag 23 januari, de dag van hun leven. Vandaag was een volledige uitgeruste militaire ziekenauto en een militaire spoedeisende hulppost te bekijken. De Geneeskundige compagnie van de Koninklijke Landmacht was op bezoek bij de kinderafdeling. Het doel van de middag om de kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen en hen even af te leiden van hun ziekte en ziek zijn is zeker geslaagd.

We kwamen nog een bekende tegen, Storm, die op 3 november vorig, meeliep in het Noorderplantsoen, om geld in te zamelen van KiKa.

Alle aanwezige kinderen bekeken de voertuigen van de Koninklijke Landmachten er was een  opblaasbare POON-tent (Polyvalente Onderkomen) opgesteld compleet met ingerichte spoedeisende hulppost. De geneeskundige militairen gaven enkele demonstraties over de opvang van lichtgewonde slachtoffers. De kinderen mochten zelf  meehelpen om verband bij de gewonden aan te leggen. En natuurlijk mocht het schinken in camouflagekleuren niet ontbreken.

De militairen zijn afkomstig van de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte. Het initiatief voor dit bezoek is gekomen van een de IC-verpleegkundigen van het UMCG, die eveneens werkzaam is als reserve-officier bij het 400 Geneeskundige Bataljon van de Koninklijke Landmacht.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *