Langdurige stremming kruising Schuitendiep-Kattendiep

De werkzaamheden aan de nieuw te bouwen Kattenbrug zijn vorige week donderdag begonnen. Een direct gevolg daarvan is dat die dag vanaf 7 uur ’s ochtends de kruising Schuitendiep-Gedempte Kattendiep gestremd zal zijn voor alle verkeer, behalve voetgangers.

Vanaf eind augustus kan auto- en fietsverkeer van de nieuwe Kattenbrug gebruik maken. Daar komt eind september de bus bij, wat te maken heeft met de dan startende herinrichting van de kades en de aanpassing van de straatprofielen. Per 12 december – dan gaat de nieuwe dienstregeling in – rijden de bussen niet meer over de Grote Markt. De ook dit jaar aan te leggen nieuwe binnenstadshaltes bij de Stadsschouwburg en het Provinciehuis zijn vanaf dan ook klaar voor gebruik.

De werkzaamheden starten met de verplaatsing van het diepriool en het maken van de fundering van de brug. Na het aanbrengen van de fundering volgt de bouw van de brug die juli 2021 gereed is en verkeerskundig is aangesloten op de beide zijden van het Schuitendiep. Na de zomervakantieperiode begint de aanleg van de verlaagde kade aan de westzijde en de herinrichting van het openbare gebied rondom de brug tot een nieuwe groene verblijfsplek in de binnenstad. In maart 2022 is het hele project Kattenbrug naar verwachting afgerond.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *