Leeuwarder rijdt door na aanrijding

De politie heeft zondagavond op de Steenhouwerskade in Groningen een 36-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

De Fries was door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur. Hij botste vervolgens met de voorzijde van zijn auto tegen de gevel van een woning aan de Eeldersingel in Groningen. Hierop zagen getuigen dat de Fries en een andere inzittende een deel van de voorkant van de auto opraapten en in het voertuig legden. Hierop reden zij weg. Korte tijd later troffen de agenten de betrokken auto op de Steenhouwerskade aan. Het voertuig had forse schade aan de voorkant. De 36-jarige werd alleen in het voertuig aangetroffen. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Bloedproef
De man stond tijdens de aanhouding wankel op zijn benen. Een blaastest wees uit dat de hij niet te veel alcohol had gedronken. De agenten hadden het vermoeden dat de Fries drugs had gebruikt. Daarom werd op het politiebureau een bloedproef afgenomen van de verdachte. De bloedproef moet uitwijzen of hij onder invloed van verdovende middelen heeft gereden. Hij werd in een cel ingesloten. De verdachte wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Bron: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *