Lege schappen bij Albert Heijn

Albert Heijn was gewaarschuwd. Maar het supermarktconcern heeft de laatste kans laten liggen om zonder trammelant een cao met een goede loonsverhoging af te spreken voor de duizenden mensen in de distributiecentra (DC’s).

Albert Heijn blijft steken op 6% meer salaris in april 2023 en 2% per januari. Daarmee leveren de medewerkers in. Het gaat al snel om ruim 8% aan koopkracht. De FNV eist dat de salarissen in een jaar structureel omhooggaan met 14,3%, plus € 100 bruto per maand. De vakbond wil ook dat de lonen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels.

Bij de Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep schrikken de klanten zichtbaar als ze bij de ingang de lege schappen op de groente-afdeling zien. “Jeetje, helemaal leeg,” zegt een klant bijna verbaasd. Overal in de winkel hangen A-4tjes papiertjes met daarop de tekst: “Beste klant, je treft op dit moment minder goed gevulde schappen aan dan je van ons gewend bent. Dit is het gevolg van stakingen in onze distributiecentra. We werken hard aan een oplossing. Onze excuses voor het ongemak.”

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *