Lek riolering Winschoterdiep

Waterlekkage Winschoterdiep-4Afvalwater tijdelijk via omleiding naar waterzuivering.
Door een geknapte aansluiting van een ontluchter ontstond gisterochtend vroeg een lek in de riolering. Dat gebeurde aan het Winschoterdiep, ter hoogte van Enexis. Vanwege dit defect wordt het afvalwater uit het zuidoosten van de stad via een andere leiding naar het rioolgemaal aan het Damsterdiep getransporteerd. Naar verwachting wordt het lek dinsdag gerepareerd en is de rioolleiding woensdag weer in gebruik.

Ontluchter
Zondagochtend is de rioolpersleiding uitgezet die het afvalwater uit het zuidoosten van de stad naar de waterzuivering in Garmerwolde vervoert. Dat gebeurde nadat een aansluiting van een ontluchter in de riolering kapot ging. Om het afvalwater af te voeren is een omleiding in gebruik gesteld. Ook het afvalwater van de gemeente Haren loopt via deze rioolpersleiding. Dit afvalwater wordt tijdelijk door een gespecialiseerd bedrijf naar de waterzuivering overgebracht.

Oorzaak onderzocht
Medewerkers van de gemeente onderzoeken hoe het defect in de rioolbuis ontstond.
Met nieuwe onderdelen wordt de storing vanaf dinsdag 26 juli verholpen. Het streven is om de riolering woensdag gerepareerd te hebben. Tijdens de lekkage is het afvalwater via de kolken weer in de riolering gestroomd. Medewerkers van Waterschap Hunze en Aa’s stelden vast dat er door de lekkage geen afvalwater in het Winschoterdiep terechtkwam.

Schade

Twee bedrijven in de buurt van de plek van de lekkage liepen schade op. Zo stroomde er water over een deel van het, op dat moment lege, parkeerdek van Enexis en had ook Menzis waterschade. Eventuele andere bedrijven die schade ondervonden van deze lekkage kunnen zich melden bij de gemeente. Na de lekkage was het Winschoterdiep gisterochtend korte tijd voor het verkeer afgezet.

Foto’s: Raymond Bos

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *